16 September, 2010

Mam's tomato recipe. Доматената рецепта на мама :)

И ето още един готварски пост. Тази седмица бях сготвила спагети с моят любим сос. След като приятелят ми се прибра от работа и видя пълната чиния с любимите ми спагети възкликна, че никога не е харесвал соса и четири години от учтивост ги е ял. По тази причина трябваше да сготвя нещо ново. Това което реших да направя беше моята любима рецепта, която зная от майка ми, за пълнени домати.
....

And there is another cooking post. This week I was cooking spaghetti with my favorite souse and when my bf came back to home and sow the full plate with my favorite spaghetti he said that he never liked my souse. For four years he had been just polite and eat them. So I had to figure out something new. So I made again my favorite recipe that I know from my mother for stuffed tomatoes.

Използвах осем домата, които изтърбуших. Доматения сос се слага в тава като соса се поръсва със сол, копър и магданоз. След това нарязваме на дребни парчета свинско филе, разбиваме четири яйца. След това омесваме месото и яйцата. После намачквам около 250 грама сирене и ги добавям към яйчената смес. След това пълня доматите със сместа и ги слагам в тавата при соса. След това доматите се поръсват с копър и магданоз. После слагаме капачетата на доматите и печем на фурна. Ето и снимка на доматите преди печенето.
....

I used eight tomatoes and draw them. The souse I put in a large baking dish and put some salt, dill and some parsley. Then I cut on small peaces pork fillet and I beat up four eggs. Then I put the meat and the eggs together. Then I cut into small peaces cheese (250 grams) and put the cheese in the eggs. Then the tomatoes are filled with the egg/meat/cheese creme and put them in the baking dish over the souse. Then the stuffed tomatoes are dust with fennel and parsley. After that the tomatoes caps are putted on the stuffed tomatoes and then we bake this dish in oven. And this is the picture of the tomatoes before I put them in the oven.

Пълнени домати

След като се опече, поръсвам с кашкавал и слагам доматите за малко в печката, за да се разтопи и запече кашкавала.
....

After the dish is baked I dust with some yellow cheese and put the tomatoes in the oven for some time needed for the yellow cheese to melt.

Пълнени домати

Приятелят ми каза, че са невероятни, но аз лично бих изчакала за мнението му четири години ;o).
....

My bf said that they were awesome, but I want just to wait four years ;o).

Posted by Nynaeve with a lot of smiles!